Kinetoterapie

Kinetoterapia reprezintă una din ariile pe care o echipă multidisciplinară, complexă, trebuie să o abodeze în intervenția specifică în cazul persoanelor cu cerinte speciale ( inclusiv în Tulburarea de Spectru Autist).

Recomandăm ca evaluarea kinetoterapeutică să fie solicitată de părinți atunci când copilul nu prezintă bazele elementare ale mişcării. Mișcarea este reprezentata prin:

•  actul motric
  • acţiunea
  • activitatea
  •  motricitatea
  • mişcarea

Exercițiul fizic, executat cu regularitate, joacă un rol esențial în procesul de menținere a unei vieți sănătoase.

Kinetoterapia are un aport considerabil asupra organismului, facilitând funcțiile ecestuia. Se constată îmbunătățiri la nivelul circulației sangvine, o exigenare mai bună, o tonifiere la nivel cerebral. Astfel, pesoana înregistrează o îmbunătățire a atenției și a timpului de reacție, o stare generală mai bună.

Abordarea holistică a Asociației Identity, presupune integrarea programelor de kinetoterapie în graficul de intervenție personalizat al persoanelor cu cerințe speciale, având ca rezultat maximizarea evoluției beneficiarului.

Ca rezultat al experienței profesionale a echipei terapeutice Identity, a fost constatată necesitatea ingrării Kinetoterapiei în planul de intervenție prsonalizată, cu rezultate vizibile în buna funcționare a organismului și chiar asupra management-ului comportamental la persoanele cu cerințe speciale, îndeosebi la persoanele cu Tulburare de Spectru Autist.

În urma integrării Kinetoterapiei în planul de intervenție personalizată, beneficiarul pae înregistra prorese pe toate planurile (fizic, psihic, mental). Benefciarul va reuși să își coordoneze respirația, mișcările corpului, centrul de greuate, lateralitatea, conștientizarea mediului, identificarea stării de oboseală și gestionarea aceastei stări în mod corespunzător.

În același timp, traseele aplicate în sala de kinetoterapie, ajută la antrenarea memoriei, structurarea mișcărilor, conșientizarea propriului corp, tonifierea musculaturii, coordonarea eficientă a echilibrului, corectarea poziției corporale,, dezvltarea motricității fine și grosiere, introducerea normelor sociale (ex. așteptarea rândului), precum și gestionarea timpilor de acțiune.

Pentru programări sau evaluări, ne puteți cintacta prin formularul de programare alăturat sau prin e-mail sau telefon.

Vă așteptăm cu drag!