Tabara terapeutica pentru copii, adolescenti si adulti cu autism

Tabara terapeutica pentru copii, adolescenti si adulti cu autism, reprezinta unul din proiectele principale ale Asociatiei Identity.

Prima tabara Identity a fost realizata prin proiectul “Si eu pot!” , prin resursele proprii ale Asociatiei Identity, impreuna cu spijinul parintilor participantilor la tabara.

Proiectul “Tabara terapeutica <si eu pot!>” are o periodicitate trimestriala, pe parcursul anului fiind organizate trei tabere tematice.

Am considerat ca timpul inseamna evolutie, inseamna un pas inainte si, din acest motiv, prima tabara organizata de Asociatia Identity a avut loc la doar 6 luni de la deschiderea centrului multifunctional.

Prima tabara terapeutica a fost cea de iarna, organizata in perioada 04-10 februarie 2018, avand ca beneficiari copiii, adultii si adolescentii aflati in programe terapeutice in cadrul Asociatiei Identity.

Printre beneficiile si activitatile taberelor terapeutice enumaram:

  • activitati de socializare
  • activitati de relaxare si programe de terapie in aer liber
  • generalizarea notiunilor predate/invatate in cadrul terapiilor din centru
  • deprinderea notiunilor de autocunoastere, autogestionare si autoingrijire si autoservire
  • drumetii
  • monitorizare si evaluare psihlogica 24/7 din partea specialistilor Identity. O sansa extraordinara de a vedea, intelege si gestiona comportamentele unice ale fiecarui copil, adolescent sau adult cu autism.

Printre realizarile primei tabere enumeram:

  • parcurgerea traseului Busteni-Sinaia si retur, cu trenul, o premiera pentru beneficiarii centrului nostru. Pentru beneficiarii Asociatiei Identity, transportul cu trenul a reprezentat o premiera si o reusita 🙂
  • Cresterea gradului de autonomie si spargerea rutinelor ( o buna parte din participanti nu au stat, pana la aceasta tabara,  departe de familie mai mult de 1-2 zile, in unele cazuri familia fiind nelipsita din preajma copilului).

#sieupot

#asociatiaidentity

Afla de aici cum poti sustine activitatile asociatiei noastre. Avem nevoie de tine! SI TU POTI!